Strawberry ' Pop Tarts
Truskawkowe tarty Pop mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 414 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, zamrozić truskawki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Masło orzechowe i Jelly Pop Tarts, Truskawkowe"Pop-Tarts", oraz Truskawkowe tarty s ' Amore.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: palcem pokroić masło na mąkę wraz z solą, aż do uzyskania grudek wielkości grochu. Następnie dodaj syrop kukurydziany na raz i wymieszaj widelcem, aż uformuje kulkę. Oczyść ręce odrobiną mąki, wyjmij ciasto i lekko ugniataj, aż będzie gładkie.Spłaszczyć ciasto do kwadratowego kształtu, owinąć w folię i schłodzić co najmniej 30 minut.
Umieść arkusz folii na desce do krojenia i odstaw na bok. Przygotuj również małą miskę wody.
Połącz suszone owoce i syrop kukurydziany razem w robocie kuchennym. Pulsuj, aż owoce zostaną puree; okresowo zatrzymuj się, aby zeskrobać miskę za pomocą plastikowej szpatułki, aby zapewnić, że nie pozostaną żadne kawałki owoców. Kontynuuj pulsowanie, aż powstanie niezwykle gęsta, przypominająca ciasto pasta. Teraz posyp trochę wody na plastikową deskę do krojenia. Użyj szpatułki, aby zeskrobać pastę owocową z procesora i na deskę do krojenia. Jeśli chcesz użyć rąk, zwilż je wodą przed dotknięciem pasty owocowej, aby zapobiec przyklejeniu.
Umieść pastę owocową na środku folii i użyj wilgotnych palców, aby wkleić ją w kwadrat.
Posypać go kilkoma kroplami wody, a następnie umieścić inny arkusz folii na wierzchu.Użyj wałka do ciasta, aby zwinąć pastę między arkuszami z tworzywa sztucznego; celuj w kwadrat 12 cali, około 1/8 " cienki. Należy uważać, aby toczyć równomiernie, zarówno w górę iw dół, jak iw lewo iw prawo, aby zachować bardzo Kwadratowy kształt.Delikatnie odkleić górną warstwę plastiku. Użyj zwilżonej linijki (przyklei się do pasty, jeśli nie zwilżysz jej wodą!), aby przyciąć pastę do kwadratu 12". Obierz resztki i użyj ich do załatania wszystkich luk i uzupełnienia kwadratowego kształtu.W razie potrzeby posypać pastą jeszcze trochę wody, ponownie nałożyć folię i zwinąć trochę więcej. To uszczelni patchwork razem i upewnij się, że pasta jest jednolicie cienka.Użyj zwilżonej linijki i noża do pizzy (lub noża), aby wyciąć kawałki 12, 2 3/4" x 3 3/4". Nie próbuj podnosić ani przenosić tych kawałków, po prostu je tnij. Przechowywać w lodówce pasty, odkryte, aż potrzebne (kawałki są łatwiejsze w obsłudze, gdy zimno).
Rozgrzej piekarnik do 350° F i gotuj pergaminową blachę.
Rozwałkować ciasto na trochę nieśmiały 1/4 " grubości. To ważne. Każda Pop-Tart będzie miała ostatecznie 4 "warstwy" (ciasto + nadzienie + ciasto + lukier), więc zwróć szczególną uwagę na grubość każdej z nich. Jeśli tego nie zrobisz, możesz skończyć z nierozsądnie grubymi Pop-tartami.Weź schłodzoną kwadratową bryłę ciasta i połóż ją na powierzchni odkurzonej przesianym cukrem pudrem.
Rozwałkuj ciasto równomiernie w lewo i prawo oraz w górę iw dół, ale nie zwijaj po przekątnej! Pozwoli to zachować Kwadratowy kształt i zminimalizować ponowne toczenie. Okresowo podnoś i przesuwaj ciasto, aby upewnić się, że nie utknęło, odkurzając w razie potrzeby pod spodem.Gdy ciasto osiągnie grubość około 1/4" i ogólny kształt kwadratu, użyj linijki, aby pociąć je na Jednak-wiele pasków o szerokości 3 1/8". Następnie wytnij każdy pasek co 4 cale. Zbierz pozostałe resztki, zwiń i pokrój podobnie, aż będziesz miał 24 kawałki razem.Na pół kawałków umieścić prostokąt przygotowanej pasty owocowej.
Zapieczętować i upiec tarty: każdą porcję nadziewaną pastą owocową przykryć pozostałymi kawałkami ciasta. Użyj zaokrąglonego końca noża stołowego lub palców, aby wygładzić ciasto nad nadzieniem owocowym i delikatnie wycisnąć wszelkie kieszenie powietrzne. Użyj uchwytu noża stołowego, uchwytu drewnianej łyżki lub boku dłoni, aby delikatnie uszczelnić ciasto wzdłuż wszystkich czterech stron każdej tarty. Nie używaj widelca do zaciskania krawędzi; czy widziałeś kiedyś Pop Tart? Bez zaciskania.Po gładkim uszczelnieniu krawędzi Pop-Tart, ostrożnie dokuj widelcem.Użyj noża stołowego lub szpatułki, aby przenieść Pop-Tarts do pergaminu wyłożonego arkuszem ciastek.
Piec przez około 20 minut, aż lekko rumiane na całym. Nie chcesz, aby były "złote" w żaden sposób, prawdziwe Pop-Tarts wyglądają wręcz anemicznie.Czasami Pop-Tart lub dwa rozprzestrzeniają się nieco nieregularnie podczas pieczenia. Gdy są jeszcze ciepłe z piekarnika, można przyciąć krawędzie ponownie dość łatwo za pomocą skrobaka lub noża. Ochłodzić dokładnie.
Zrób lukier i zakończ tarty: użyj czystego ręcznika lub suchej szczotki do ciasta, aby odkurzyć schłodzone Pop-Tarts, usuwając wszelkie bezpańskie okruchy.
Połącz wszystkie składniki lukru w misce i wymieszaj, aż utworzy się gładka pasta. Włóż część lukru do worka z rurkami wyposażonego w małą, gładką końcówkę. Rura granicy oblodzenia wokół obwodu każdej tart, pozostawiając około 1/4 " margines.Rozrzedzić pozostałą lukier, łyżkę wody na raz, aż osiągnie płynną konsystencję.
Wlej łyżkę lukru na każdą tartę i użyj końcówki metalowej szpatułki lub łyżki, aby dotrzeć do wszystkich rogów. Pop-Tarts mają tylko cienki rozmaz lukru na wierzchu, więc uważaj, aby nie przesadzić.
Pozostaw lukier do wyschnięcia na około 3 minuty przed dekorowaniem posypką. Domowe lub kupione w sklepie, posypki mają tendencję do krwawienia, jeśli idą zbyt szybko.
Przenieś tarty na blachę do pieczenia i przechowuj je w chłodnym, suchym miejscu, gdzie będą niezakłócone (wewnątrz pusta kuchenka mikrofalowa działa idealnie).
Niech Pop-tarty wyschną, odkryte, przez noc. To znacznie poprawi ich teksturę.Pop-Tarts utrzyma się przez około dwa tygodnie w temperaturze pokojowej, a w rzeczywistości z wiekiem będzie lepiej.