Strawberry Green Smoothie Pops
Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. Jeśli masz sok jabłkowy, liście szpinaku, oryginalny jogurt waniliowy) grecki jogurt truskawkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Truskawkowo-Bananowe Smoothie Pops, Bezmleczne Truskawkowe Smoothie Pops, oraz Przyprawione Jabłko Wieprzowina Hamburgery & Truskawka Banan Smoothie Pops.
Instrukcje
W blenderze umieść 1 pojemnik francuskiego jogurtu waniliowego i truskawek. Przykryć; zmiksować na gładką masę. Łyżka 2 łyżki mieszanki do każdego z 5 (5-oz) kubków papierowych. Przykryj kubki folią; włóż craft stick do środka każdego popu. (Lub wypełnij formy Ice pop zgodnie ze wskazówkami producentów.) Umieścić pozostałą mieszaninę w misce; przykryć i przechowywać w lodówce. Zamrażać wyskakuje około 2 godzin lub do zamrożenia.
W blenderze umieścić jogurt z limonką, szpinak i sok jabłkowy. Przykryć; zmiksować na gładką masę. Gdy pierwsza warstwa jest zamrożona, usuń folię z pops.
Wlać około 1 1/2 łyżki mieszanki szpinaku w każdej filiżance na zamarzniętej warstwie. Umieścić pozostałą mieszaninę w misce; przykryć i przechowywać w lodówce. Zwróć folię do Popów, aby podtrzymać kije. Zamrozić około 2 godzin lub do zamrożenia.
Powtórz z pozostałymi warstwami truskawek i szpinaku, zamrażając co najmniej 2 godziny między warstwami.