Stracciatella: Lody czekoladowe bez kęsa
Stracciatella: Lody czekoladowe bez kęsa to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1045 kalorii. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Idź do sklepu i odebrać łagodny olej roślinny, mleko w proszku beztłuszczowe, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mint Chocolate Stracciatellan Ice Cream, Ciasteczka Czekoladowe Z Dwoma Kawałkami, oraz Babeczki Z Ciasteczkami Czekoladowymi-Pikantny Kęs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko, syrop kukurydziany i śmietanę połączyć w dużym rondlu. W średniej misce wymieszaj cukier, żelatynę i mleko w proszku.
Suche składniki ubić w mieszance mleczno-śmietankowej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając na umiarkowanym ogniu.
Wyjąć mieszaninę z ognia i ostudzić. Wymieszać wanilią. Schłodzić mieszaninę do bardzo zimnego, co najmniej cztery godziny lub przez noc.
Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Gdy lody ubijają, połącz roztopioną czekoladę i olej.
Skropić lodami przez ostatnie kilka minut ubijania.