Stopione Ciasta Z Ciemnej Czekolady
Stopione ciasta z ciemnej czekolady może być tylko deser szukasz. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, ekstrakt z wanilii, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciemny Stopiony Czekoladowe Ciasta, American Cakes-Stopione Ciasta Czekoladowe, oraz Bailey ' s Dark Chocolate Molten Lava Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. masło 6 3/4-cup ramekins.
Czekoladę i masło umieścić w rondlu na najniższym ogniu i gotować, stale mieszając elastyczną łopatką, aż stopią się i będą gładkie.
Zdjąć z ognia, wlać do miski i lekko ostudzić.
W małej misce wymieszaj mąkę, sól i proszek espresso razem z widelcem. W dużej misce, za pomocą trzepaczki, ubić jajka, żółtka, śmietanę i wanilię.
Ubij w cukrze cukierniczym, tylko do połączenia. Złożyć mieszaninę czekolady w mieszaninę jaj, a następnie mieszać w mieszaninie mąki, aż do połączenia (nie powinieneś widzieć żadnych śladów mąki ,ale staraj się nie mieszać więcej niż to konieczne).
Użyj łyżki, aby podzielić mieszaninę czekolady między ramekiny.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia i piecz przez 10 minut.
Wyjąć i odstawić na 1 minutę. Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi każdego ramekin i odwrócić ciasta na talerzach.
Podawać na gorąco, z odrobiną cukru cukierniczego, w razie potrzeby.