Stir-fry z kiełkami wołowiny i Brukseli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażyć kiełki wołowiny i Brukseli. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 19g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, brukselkę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina i brukselka Stir Fry, Wołowina i brukselka Stir Fry, oraz Stir-Fry z wołowiną i brokułami.
Instrukcje
Stek pokroić po przekątnej na cienkie paski.
Stek Stir-fry, w 2 partiach, w 1 łyżce. gorący olej w dużej patelni żeliwnej lub ze stali nierdzewnej na dużym ogniu 2 do 3 minut lub do momentu, gdy mięso nie będzie już różowe.
Przenieść na talerz i wytrzeć patelnię do czysta.
Ubijamy bulion wołowy i kolejne 4 składniki w małej misce, aż będą gładkie.
Brukselkę podsmażyć w pozostałej 1 łyżce. gorący olej na dużym ogniu 2 minuty lub do lekko rumiane.
Dodaj pieprz jalapeo, imbir, i czosnek, i stir-fry 1 minutę.
Wlać mieszankę sosu sojowego na brukselkę i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować, często mieszając, 3 do 4 minut lub aż kiełki będą miękkie. Wymieszać z miętą i stekiem.