Sticky slow - pieczony brzuch wieprzowiny
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Sticky slow-pieczony brzuch wieprzowiny może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 1195 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wieprzowego brzucha, jasnego miodu, pieprzu i chili. 1079 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Wolno pieczony rolowany brzuch wieprzowy, Powolny Pieczony Brzuch Wieprzowy Z Jabłecznikiem I Soczewicą, oraz Powoli pieczony brzuch wieprzowy z zacierem selerowo-gruszkowym.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Połóż wieprzowinę, skórkę do góry, na stojaku w pieczonej puszce. Posypać odrobiną oleju, a następnie lekko nacisnąć zmiażdżone ziarna pieprzu i posypać grubą solą morską.
Umieść w piekarniku, a następnie gotuj przez 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i zalać sokami. Nadal gotować przez kolejne 1 godziny, fastrygowanie co 20 minut.
Pokrojoną cebulę włożyć do puszki pod wieprzowinę.
Miód wymieszać z kminkiem i chilli, posmarować wieprzowiną, a następnie zwiększyć piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz
Gotować przez kolejne 30-40 minut, od czasu do czasu fastrygując, aż do karmelizacji z bogatą, złotą glazurą na wieprzowinie. Po ugotowaniu i przetargu (można to łatwo przetestować, przekłuwając mięso nożem), wyjąć wieprzowinę z piekarnika, a następnie pozostawić na 10-15 minut.
Gdy wieprzowina odpoczywa, podgrzej puszkę na piecu z cebulą, dodając 2 łyżki wody. Spowoduje to podniesienie wszelkich pozostałości z patelni, tworząc wilgotny alkohol do gotowania. Cebulę przyprawiamy solą i pieprzem, następnie dzielimy na 6 talerzy. Wieprzowinę pokroić na 6 porcji, następnie podawać na wierzchu cebuli.
Wlać pozostały trunek i podawać z zacierem z dyni (poniżej).