Sticky Orange & Marsala pudding
Sticky Orange & Marsala pudding wymaga około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten deser ma 500 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz złoty cukier, Maderę, sok z pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną, Lepki Budyń Toffi, oraz Lepki Budyń Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło w misce budyniowej o pojemności 1,2 litra. Jeśli gotujesz budyń na parze na płycie, zagotuj czajnik i przygotuj duży rondel z pokrywką i żaroodpornym spodkiem.
Wytnij arkusz folii i papieru tłustego o długości około 30 cm i posmaruj tłustym masłem.
Łyżka 3 łyżki syropu do dna miski.
Połóż 5 plastrów klementynki lub satsumy na dnie, nakładając się jak płatki. W misce ubić masło i cukier, aż będzie kremowy, następnie stopniowo dodawać jajka, ubijając cały czas, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj łyżkę mąki, jeśli mieszanka zacznie się dzielić. Przełóż bułkę tartą i resztę mąki, złóż do połączenia, następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki i złóż ponownie. Łyżka wymieszać na wierzchu plastry owoców.
Dodaj pozostałe plastry clementine lub satsuma z boku miski, jak idziesz.
Gotować na płycie kuchennej, przykryć tłuszczem i folią i gotować na parze przez 1 godzinę (patrz Know-how, poniżej). Do mikrofalówki, luźno przykryć folią spożywczą, przebić raz, a następnie gotować na nośniku przez 12 minut. Aby sprawdzić, czy jest zrobione, wbić szaszłyk do budyniu; powinien wyjść czysty.
Przygotuj syrop, podgrzewając składniki na małej patelni. Gdy budyń będzie gotowy, wyjmujemy i podajemy zalane syropem, lub pozostawiamy do ostygnięcia i schłodzenia do 3 dni. Aby podgrzać, ponownie przykryć folią i smarem i parą przez 30 minut lub przykryć folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na nośniku przez 5 minut do nagrzania. Podgrzej sos w kuchence mikrofalowej lub na patelni.