Sticky Orange & Marsala pudding

Sticky Orange & Marsala pudding
Sticky Orange & Marsala pudding wymaga około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten deser ma 500 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz złoty cukier, Maderę, sok z pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną, Lepki Budyń Toffi, oraz Lepki Budyń Toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło w misce budyniowej o pojemności 1,2 litra. Jeśli gotujesz budyń na parze na płycie, zagotuj czajnik i przygotuj duży rondel z pokrywką i żaroodpornym spodkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wytnij arkusz folii i papieru tłustego o długości około 30 cm i posmaruj tłustym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Łyżka 3 łyżki syropu do dna miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
4
Połóż 5 plastrów klementynki lub satsumy na dnie, nakładając się jak płatki. W misce ubić masło i cukier, aż będzie kremowy, następnie stopniowo dodawać jajka, ubijając cały czas, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj łyżkę mąki, jeśli mieszanka zacznie się dzielić. Przełóż bułkę tartą i resztę mąki, złóż do połączenia, następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki i złóż ponownie. Łyżka wymieszać na wierzchu plastry owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry OwocówPlastry Owoców
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6
Dodaj pozostałe plastry clementine lub satsuma z boku miski, jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Gotować na płycie kuchennej, przykryć tłuszczem i folią i gotować na parze przez 1 godzinę (patrz Know-how, poniżej). Do mikrofalówki, luźno przykryć folią spożywczą, przebić raz, a następnie gotować na nośniku przez 12 minut. Aby sprawdzić, czy jest zrobione, wbić szaszłyk do budyniu; powinien wyjść czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Przygotuj syrop, podgrzewając składniki na małej patelni. Gdy budyń będzie gotowy, wyjmujemy i podajemy zalane syropem, lub pozostawiamy do ostygnięcia i schłodzenia do 3 dni. Aby podgrzać, ponownie przykryć folią i smarem i parą przez 30 minut lub przykryć folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na nośniku przez 5 minut do nagrzania. Podgrzej sos w kuchence mikrofalowej lub na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń można połączyć z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn