Stem Ginger & treacle tarta
Macierzystych imbir & treacle tart może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.64 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz imbir macierzystych, złoty syrop, mielony imbir i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 40 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Melasowa Z Twarogiem Imbirowym, Treacle tart bars, oraz Brytyjska Tarta Z Melasą.
Instrukcje
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie na tyle duże, aby wyłożyć 23-centymetrową żłobioną tartę o głębokości około 3 cm. Wyłożyć blachę z ciastem i złożyć zwis na boki. Schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Tartę wyłożyć papierem tłuszczowym i fasolą do pieczenia.
Piec w ciemno przez 20 min.
Wyjąć fasolę i papier i piec przez 10 minut więcej, aż ciasto będzie blado złoty i piaszczysty.
W międzyczasie wymieszaj złoty syrop, bułkę tartą, skórkę z cytryny i sok, zmielony imbir i jajka. Gdy ciasto jest gotowe, obniżyć piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Używając małego ząbkowanego noża, ostrożnie przyciąć krawędzie, a następnie umieścić w mieszance melasy i piec przez 55 minut-1 godzinę, aż nadzienie będzie złote i chrupiące, i czuje się ustawiony w dotyku.
Gdy tarta wyjdzie z piekarnika, ułóż plastry imbiru na górze.
Skropić odrobiną syropu ze słoika imbirowego,następnie podnieść z puszki na talerz i podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub kremem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.