Stem Ginger & treacle tarta

Stem Ginger & treacle tarta
Macierzystych imbir & treacle tart może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.64 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz imbir macierzystych, złoty syrop, mielony imbir i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 40 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Melasowa Z Twarogiem Imbirowym, Treacle tart bars, oraz Brytyjska Tarta Z Melasą.

Instrukcje

1
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie na tyle duże, aby wyłożyć 23-centymetrową żłobioną tartę o głębokości około 3 cm. Wyłożyć blachę z ciastem i złożyć zwis na boki. Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
2
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Tartę wyłożyć papierem tłuszczowym i fasolą do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Piec w ciemno przez 20 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Wyjąć fasolę i papier i piec przez 10 minut więcej, aż ciasto będzie blado złoty i piaszczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
W międzyczasie wymieszaj złoty syrop, bułkę tartą, skórkę z cytryny i sok, zmielony imbir i jajka. Gdy ciasto jest gotowe, obniżyć piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Złoty SyropZłoty Syrop
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Używając małego ząbkowanego noża, ostrożnie przyciąć krawędzie, a następnie umieścić w mieszance melasy i piec przez 55 minut-1 godzinę, aż nadzienie będzie złote i chrupiące, i czuje się ustawiony w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Gdy tarta wyjdzie z piekarnika, ułóż plastry imbiru na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Skropić odrobiną syropu ze słoika imbirowego,następnie podnieść z puszki na talerz i podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn