Stelaż jagnięcy z żurawiną z ziemniakami rozmarynowymi
Żurawinowy stelaż jagnięcy z ziemniakami rozmarynowymi to bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 712 kalorii, 33g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków, rozmaryn, łyżeczki płatków pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stelaż jagnięcy z ziemniakami rozmarynowymi, Czosnek-rozmaryn-chrupiący stelaż jagnięcy, oraz Rosemary-Crusted Rack jagnięcina z sosem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować stojak z jagnięciny, przyciąć tłuszcz z jagnięciny; umieścić jagnięcinę, mięso do góry, na patelni brojlerów. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny, upewniając się, że termometr nie dotyka kości.
Połącz żurawinę, 3/4 łyżeczki rozmarynu, czosnku i szalotki w robocie kuchennym; proces aż żurawina są posiekane.
Dodać bułkę tartą, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozprowadzić musztardę na jagnięcinę; wymieszać bułkę tartą z musztardą na jagnięcinę.
Skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Aby przygotować ziemniaki, połącz ziemniaki i pozostałe składniki w misce. Ułóż ziemniaki wokół jagnięciny.
Piecz jagnięcinę i ziemniaki w temperaturze 425 przez 40 minut lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średnio). Przykryć jagnięcinę i odstawić 10 minut; pokroić stojak na 8 kotletów.