Stelaż jagnięcy z sosem oliwkowo-śliwkowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Rack jagnięciny z sosem oliwkowo-śliwkowym spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1922 kalorie, 96g białka, oraz 155 g tłuszczu. Na 8,81 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól i pieprz, oliwki Picholine-pestki, rozmaryn, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stelaż Jagnięcy Z Skórką Ziołowo-Oliwkową, Stelaż Jagnięcy Ze Skórką Ziołową I Oliwkową, oraz Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Dodać jagnięcinę na patelni, strona tłuszczu w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane, o 3 protokół. Obrócić bok tłuszczu jagnięcego i gotować przez 2 minuty dłużej.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz stelaż przez około 20 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru umieszczonego na środku rejestry mięsa 125 dla średnio rzadkich.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut.
Wyrzucić tłuszcz na patelni.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać wino, suszone śliwki i oliwki i dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 1 minutę.
Dodaj bulion i rozmaryn i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w maśle, 1 łyżka stołowa na raz. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Jagnięcinę pokroić w kotlety i ułożyć na rozgrzanych talerzach. Łyżkę sosu na jagnięcinę i podawać.