Steki z sosem Grzybowo-śmietanowym
Steki z sosem Grzybowo-śmietanowym wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 464 kalorii, 38g białka, oraz 32G tłuszczu. Za 3,42 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, dip cebulowy, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Steki z sosem grzybowym, Steki z sosem grzybowym dla 2, oraz Steki z sosem grzybowym.
Instrukcje
Posyp steki solą i pieprzem. Grilluj steki pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ciepła przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Na dużej patelni smaż grzyby i czosnek na oleju przez 3 minuty. Dodaj dip cebulowy, śmietanę, szczypiorek i pieprz. Doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2-3 minuty lub do podgrzania.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek można łączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flowers Sea View Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 67 dolarów za butelkę.
![Kwiaty Widok Na Morze Ridge Estate Pinot Noir]()
Kwiaty Widok Na Morze Ridge Estate Pinot Noir
Ciemnoczerwony kolor z ceglaną obwódką. Aromaty są kwiatowe i owocowe dominujące składające się z malin i wiśni bing z subtelnyminuty cedru, ziela angielskiego i anyżu. Cały element klastra zapewnia pikantność na podniebieniu z gładką teksturą iślady mineralności, które prowadzą do utrzymującego się wykończenia napędzanego kwasem.