Steki Tofu z Shiitakes i warzywa

Steki Tofu z Shiitakes i warzywa
Steki Tofu z Shiitakes i warzyw jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką miód, grzyby Pre shiitake, olej sezamowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurkuma Curry Tofu z kokosem i Shiitakes, Smażone Dziecko Bok Choy Z Tofu & Shiitakes, oraz Tofu imbirowo-sezamowe ze szparagami i Shiitakes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tofu pokroić na pół w poprzek i ponownie na pół wzdłuż. Przebić tofu obficie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Umieścić w płytkim naczyniu.
3
Połącz 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę sosu sojowego w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Wlać mieszankę sojową na tofu; odstawić 15 minut, obracając raz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Dodaj paprykę, marchew, i sól; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
10
Dodać czosnek i grzyby; smażyć 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
11
Dodaj pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, bulion i następne 3 składniki. Dusić 3 minuty lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
12
Zdjąć z ognia.
13
Usuń Tofu z marynaty; rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
14
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Dodaj tofu na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżonej marynaty. Ułóż 1 stek z tofu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 1/3 szklanki mieszanki marchwi i około 2 łyżki mieszanki grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn