Steki Tofu z Shiitakes i warzywa
Steki Tofu z Shiitakes i warzyw jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką miód, grzyby Pre shiitake, olej sezamowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurkuma Curry Tofu z kokosem i Shiitakes, Smażone Dziecko Bok Choy Z Tofu & Shiitakes, oraz Tofu imbirowo-sezamowe ze szparagami i Shiitakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tofu pokroić na pół w poprzek i ponownie na pół wzdłuż. Przebić tofu obficie widelcem.
Umieścić w płytkim naczyniu.
Połącz 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę sosu sojowego w małej misce.
Wlać mieszankę sojową na tofu; odstawić 15 minut, obracając raz. Odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Dodaj paprykę, marchew, i sól; smażyć 3 protokół.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Dodać czosnek i grzyby; smażyć 4 protokół.
Dodaj pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, bulion i następne 3 składniki. Dusić 3 minuty lub aż zgęstnieje.
Usuń Tofu z marynaty; rezerwy marynaty.
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj tofu na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżonej marynaty. Ułóż 1 stek z tofu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 1/3 szklanki mieszanki marchwi i około 2 łyżki mieszanki grzybów.