Steki Smażone Na Maśle

Smażone na maśle steki grubo krojone to bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 638 kalorii. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam poważne jedzenie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, olej canolan, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Steki Rib Eye Z Masłem, oraz Steki z halibuta w maśle z kaparami.
Instrukcje
Stek ostrożnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Obficie przyprawić ze wszystkich stron (łącznie z brzegami) solą i pieprzem (patrz uwaga powyżej).
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni żeliwnej o ciężkim dnie na dużym ogniu, aż zacznie palić. Ostrożnie dodać stek i gotować, przewracając często, aż blady złoty brązowy skorupa zaczyna się rozwijać, o 4 minut w sumie.
Dodaj masło, zioła (jeśli używasz) i szalotki (jeśli używasz) na patelni i nadal gotować, przerzucanie stek od czasu do czasu, i fastrygowanie wszelkie jasne plamy z pienistym masłem. Jeśli masło zacznie nadmiernie palić lub stek zacznie się palić, zmniejsz ciepło do średniego. Aby podgrzać, lekko przechylić patelnię tak, aby masło zbierało się za pomocą uchwytu. Użyj łyżki, aby podnieść masło i wlać je na stek, dążąc do jasnych plam. Kontynuuj przewracanie i fastrygowanie, aż natychmiastowy termometr odczytowy włożony w najgrubszą część strony polędwicy zarejestruje 120 do 125 ° F dla średnio rzadkich lub 130 ° F dla średnich, łącznie 8 do 10 minut. Natychmiast przenieść stek na dużą płytę żaroodporną i wlać soki na patelnię.
Pozostaw 5 do 10 minut. Rzeźbić i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.