Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową
Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 7,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 60g białka, oraz 41 g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz sos pieprzowy, imbir, musztardę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. 111 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową, Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, oraz Marynata BBQ do steków.
Instrukcje
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć sos sojowy, syrop klonowy, czosnek, korzeń imbiru, musztarda w proszku, olej sezamowy i sos Tabasco; dobrze wymieszać, aby wymieszać. Teraz dodaj piwo i lekko wymieszaj.
Przygotuj steki przez punktacji wszelkie obszary poza tłuszczu na stek z nożem, (zapobiega To Steki z Curlingu podczas grillowania).
Steki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy marynatą. Za pomocą widelca dziurkuj w stekach otwory, aby marynata wnika w steki. Obróć steki i powtórz dziurkowanie.
Przykryj przezroczystą folią lub folią i pozostaw do marynowania w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub dłużej. Można również przechowywać w lodówce i marynować na noc.
Przygotować i rozgrzać grill na dużym ogniu.
Umieść steki bezpośrednio na grillu i zapiekaj jedną stronę przez około 15 sekund. Obróć steki i gotuj przez około 5 minut, a następnie odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut na średnio rzadkie, w zależności od grubości. Test na doneness przez cięcie w środku steku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Tinga Rio Reserve Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tinga Rio Reserve Merlot]()
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.