Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową

Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową
Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 7,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 60g białka, oraz 41 g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz sos pieprzowy, imbir, musztardę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. 111 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Steki Rib Eye z marynatą sojowo-imbirową, Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, oraz Marynata BBQ do steków.

Instrukcje

1
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć sos sojowy, syrop klonowy, czosnek, korzeń imbiru, musztarda w proszku, olej sezamowy i sos Tabasco; dobrze wymieszać, aby wymieszać. Teraz dodaj piwo i lekko wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Sos TabascoSos Tabasco
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Przygotuj steki przez punktacji wszelkie obszary poza tłuszczu na stek z nożem, (zapobiega To Steki z Curlingu podczas grillowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Steki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy marynatą. Za pomocą widelca dziurkuj w stekach otwory, aby marynata wnika w steki. Obróć steki i powtórz dziurkowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
4
Przykryj przezroczystą folią lub folią i pozostaw do marynowania w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub dłużej. Można również przechowywać w lodówce i marynować na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Przygotować i rozgrzać grill na dużym ogniu.
6
Umieść steki bezpośrednio na grillu i zapiekaj jedną stronę przez około 15 sekund. Obróć steki i gotuj przez około 5 minut, a następnie odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut na średnio rzadkie, w zależności od grubości. Test na doneness przez cięcie w środku steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Tinga Rio Reserve Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tinga Rio Reserve Merlot
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn