Steki Porterhouse z rukolą i parmezanem

Steki Porterhouse z rukolą i parmezanem
Steki Porterhouse z rukolą i parmezanem to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 8 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka rukoli, grube steki porterhouse, wiórki z parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Grillowane Steki Porterhouse, Steki Porterhouse ~ Masło Złożone, oraz Czosnek sezam T-Bones lub steki Porterhouse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Steki natrzeć olejem i posypać lekko solą i pieprzem. Grilluj, aż steki będą brązowe i chrupiące, a termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 120 ° F do 52° dla średnio rzadkich, obracając się co pięć minut, w sumie około 25 minut. Korzystanie szczypce, przenieść steki do deski do krojenia; niech steki odpocząć przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
2
Grubo posiekać tyle rukoli odmierzyć 2 szklanki i odstawić. Ułóż pozostałą rukolę na półmisku i posyp olejem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Odetnij mięso od kości. Mięso pokroić cienko i ułożyć na szczycie rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
MięsoMięso
4
Na stek posypać reserved posiekaną rukolą i wiórkami serowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SerSer
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn