Stek z żubra z kretem Poblano

Stek z żubra z kretem Poblano
Stek z żubra z kretem Poblano to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $5.97 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis służy 4. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu, soli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mole Poblano, Mole Poblano, oraz Mole Poblano dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj 1/3 szklanki cebuli na patelnię; gotować 3 protokół lub do miękkości. Wymieszać z ryżem; gotować 4 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj koncentrat pomidorowy, kminek i 1/4 łyżeczki soli; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu i 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Wyjąć z ognia; wymieszać kolendrę. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
5
Usunąć łuski i łodygi pomidorów; posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
6
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj poblano, 1/4 szklanki cebuli, i pomidory; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w proszku chile, 1/4 łyżeczka kminku, sól, i czosnek; gotować 1 minutę. Wymieszać pomidory, 1/4 szklanki bulionu, chipotle i tortilla; gotować 5 minut. Zmniejszyć ogień; dusić 6 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Dodać czekoladę, mieszając do rozpuszczenia; zdjąć z ognia. Wymieszaj migdały i nasiona dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
9
Umieścić mieszaninę w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Usuń środkową część pokrywy blendera; zabezpiecz pokrywę blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Umieść ręcznik nad otworem w pokrywie. Zmiksować na gładką masę. Trzymaj ciepło.
12
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Stek posypać 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
14
Dodaj stek na patelni; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Odstawić 5 minut.
16
Pokroić w poprzek na cienkie plasterki.

Składniki

1porcja startego parmezanupokrojone migdały, tosty i drobno posiekanepokrojone migdały, tosty i drobno posiekane1warzywo (np. szpinak)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1warzywo (np. szpinak)choppotle chile, konserwy w sosie adobochoppotle chile, konserwy w sosie adobo1porcja startego parmezanunasiona dyni, niesolone, tostynasiona dyni, niesolone, tosty16-caloweTortilla kukurydziana, rozdarta na kawałkiTortilla kukurydziana, rozdarta na kawałki7papryka habanerogorzka czekolada, posiekanagorzka czekolada, posiekana791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweogniste pomidory pokrojone w kostkę z zielonymi chilami (np. Muir Glen)ogniste pomidory pokrojone w kostkę z zielonymi chilami (np. Muir Glen)454papryka habanerostek z flanki żubrastek z flanki żubra591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża kolendradrobno posiekana świeża kolendra1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony0warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion wołowybeztłuszczowy, mniej sodowy bulion wołowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion wołowybeztłuszczowy, mniej sodowy bulion wołowy1warzywo (np. szpinak)steki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane nasiona Poblano chileposiekane nasiona Poblano chile1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnejryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnej0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2takie jak pestki dynitakie jak pestki dyni1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn