Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Stek z burgundzkim sosem grzybowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 6,84 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 579 kalorii. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, wino: burgund, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Burgundzki sos pieczarkowy na wołowinę na # SundaySupper, Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, oraz Stek Burgundzki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej patelni, roztopić masło na dużym ogniu. Wrzucamy grzyby, czosnek i zieloną cebulę i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą ładne i złociste.
Wlać wino i wymieszać, skrobając dna patelni. Pozostawić do gotowania przez kilka minut lub aż płyn zmniejszy się o co najmniej połowę. Na koniec dodać 1 łyżkę masła i wymieszać z sosem.
Dodać natkę pietruszki i wymieszać. Nie bój się wlać trochę więcej wina w razie potrzeby.Stek smażyć na oddzielnej patelni do średnio rzadkiego.Łyżka sosu grzybowego na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.