Stek z sałatką pomidorową Bloody Mary
Stek Flank z sałatką z pomidorów Bloody Mary może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.04 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 391 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. 96 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz sos pieprzowy, pieprz cayenne, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Stek z sałatką pomidorową Bloody Mary, Stek z sałatką pomidorową Bloody Mary, oraz Stek z sałatką pomidorową Bloody Mary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki ułożyć na dużym blasze, doprawić solą.
Wymieszaj cukier i następne 3 składniki w małej misce; przetrzyj steki. Przykryć; przechowywać w lodówce 1-3 godzin.
Niech steki stać w temperaturze pokojowej1 godzina. Zbuduj średnio gorący ogień w węglu drzewnym lub podgrzej grill gazowy do wysokości.
Szczotka gratesz olejem. Grilluj do pożądanej doneness, około 5-7 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Zostaw na 10 minut. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu.
Schłodzić; przykryć i schłodzić.Doprowadzić do temperatury pokojowej przed krojeniem.
Cebulę i 1 łyżkę octu wymieszać wdużej misce.
Niech macerate 10 minut, tossingoften.
Dodaj pomidory, seler i oliwki.
Pozostałe 2 łyżki octu, oliwę, chrzan i 3 składniki ubić w średniej misce. Powoli ubij w oleju.
Dodaj do miski z mieszaniną pomidorów; wrzucić do herbu.Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Cover; chill.
Pokrój stek w poprzek na plastry o grubości 1/4".
Sałatkę podawać ze stekiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.