Stek z przyprawionym ryżem i fasolą

Stek z przyprawionym ryżem i fasolą
Stek z przyprawionym ryżem i fasolą zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 867 kalorii, 69g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na $5.85 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Mieszanka salsy pomidorowej, liści kolendry, fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Spiced rice & beans, Stek w spódnicy z sosem Chipotle i ryżem Kalafiorowo-limonkowym i fasolą, oraz Portorykański ryż i fasola (Różowa fasola) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 3 łyżki oleju w średnim rondlu i gotować cebulę przez 3-4 min, aż złoty. Wymieszać z ryżem i 1 łyżeczką przyprawy fajita, następnie gotować przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa FajitaPrzyprawa Fajita
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wlać 300 ml wrzącej wody i szczyptę soli i wymieszać. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż cała woda została wchłonięta i ryż jest miękki. Wymieszać fasolę i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Tymczasem pozostałą oliwę, przyprawę fajita oraz sól i pieprz natrzeć na steki z zadu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Cienki-Cienki-
4
Rozgrzać patelnię, a następnie smażyć steki przez 2-3 minuty z każdej strony. Kolendrę wymieszać z ryżem i podawać ze stekami i odrobiną salsy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia57
Magazyn