Stek z flanki ze świeżą salsą warzywną

Stek z flanki ze świeżą salsą warzywną
Stek z flanki ze świeżym Salsanem warzywnym to danie główne, które serwuje 8. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 215 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za $2.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga octu z białego wina, sezonowych warzyw, soku z limonki i liści kolendry. Jest idealny do valentin day. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest solidny. Stek z flanki z salsą ziołową, Stek z boku z salsą Verde, oraz Stek Z Boku Z Salsą Rzodkiewkową są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej dużą nieprzywierającą patelnię do smażenia lub rozgrzej grill lub patelnię grillową. Smaż stek z boku z obu stron przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do średnio wysmażonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Zdejmij stek z ognia i odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
3
W międzyczasie połącz warzywa, ocet, oliwę z oliwek, sok z limonki, kolendrę, chili w proszku, sól i pieprz w dużej misce i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Pokrój stek pod ziarno na plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
W razie potrzeby podawaj salsę stekowo-warzywną z tortillami, frytkami i awokado, kwaśną śmietaną i startym serem Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek z flanki działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Stoltz Organic Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino albo powitało lata starzenia, albo zostało wypite na miejscu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn