Stek z flanki z smażonym Edamame i sosem Wasabi-musztardowym

Stek z flanki z smażonym Edamame i sosem Wasabi-musztardowym
Stek z flanki z smażonym Edamame i sosem Wasabi-musztarda może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 1037 kalorii. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ryżu arborio, olej canolan, edamame i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Stek z flanki z smażonym Edamame i sosem Wasabi-musztardowym, Stek z flanki i Edamame z sosem Wasabi, oraz Sałatka Edamame z sosem Wasabi.

Instrukcje

1
Doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
2
Dodaj 3 szklanki ryżu Arborio. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Pozostawić ryż do ostygnięcia i zarezerwować go na posiłki później w tygodniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
RyżRyż
3
Podczas gotowania ryżu, płaszcz duży piec-top grill patelni lub patelni z gotowania sprayu i ustawić na średnim ogniu, aby podgrzać. Obie strony steku przyprawić solą, czarnym pieprzem i przyprawą mesquite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Stek Z FlankiStek Z Flanki
PrzyprawyPrzyprawy
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PiecPiec
PatelniaPatelnia
4
Umieść stek na gorącym grillu wraz z czerwoną papryką. Gotować stek 3 do 5 minut na stronę, aż prawie gotowane przez ale jeszcze lekko różowy. Ugotować czerwoną paprykę, aż lekko zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć i odstawić na bok.
6
Wyjmij stek z patelni grillowej i pozostaw 10 minut przed krojeniem w poprzek na przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
7
Tymczasem rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać czosnek i imbir i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
9
Dodaj edamame i sos sojowy i gotować 2 do 3 protokół, aż złoty kolor, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
10
Zdjąć z ognia.
11
W małej misce, ubij razem ocet ryżowy, olej, musztardę i pastę wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Pasta WasabiPasta Wasabi
MusztardaMusztarda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Ułóż plastry steków flankowych i czerwoną paprykę na półmisku. Wierzch z połową smażonego edamame (rezerwa pozostałego edamame na Edamame - Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki). Łyżka wasabi dressing nad edamame i stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
WasabiWasabi
StekStek
RyżRyż
TuńczykTuńczyk
13
Podawać z 2 szklankami ryżu. Rezerwa pozostałego ryżu na szparagi-Risotto z dzikimi grzybami z parmezanem i Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
RyżRyż
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn