Stek z flanki z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli

Stek Flank z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli jest bezglutenowe danie główne. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 32G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest idealny do valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, cytrynę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek z flanki z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli, Grillowana kukurydza z Aleppo-pieprz Aioli, oraz Stek zapiekany z ziemniaczano-Karczochowym Haszem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mash czosnek, pieprz Aleppo, i 1 / 4teaspoon grubej soli do wklejenia w moździerzu withpestle lub w małej misce z tyłu łyżki.
Ubijamy pozostałe składniki. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Wymieszaj tymianek, pieprz Aleppo, 1 łyżeczkę grubej soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w małej misce. Przyprawy wcierać w stek; odstawić. DO AHEAD: Canbe wykonane 4 godziny do przodu. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Wycisnąć sok z połowy cytryny wtomedium miski wody.
Wytnij 1/2 cala z karczochów. Pracując z 1 karczochem na raz, odrywaj ciemne zewnętrzne liście, pozostając tylko bladożółtymi liśćmi.
Wytnij kawałki wzdłuż na pół; przetnij każdą połówkę na 1/2-calowe kliny.
Umieścić w wodzie cytrynowej, aby zapobiec brązowieniu.
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody do pokrycia; posypać solą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień tomedium-high I gotować, aż ziemniaki sąjako miękkie, 8 do 10 minut.
Transferto blachy do pieczenia, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.Połowę lub ćwierć ziemniaków.
Karczochy odsączyć, dobrze osuszyć, posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelniprzez średnie ciepło.
Dodaj karczochy i smażyć, aż zbrązowieje, o 4 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki wody, gałązki tymianku i czosnek.Patelnia przykryć i dusić na średnim ogniu, aż karczochy są miękkie, o 5minutes. Odkryj i gotuj, aż nie będzie płynuzawiera, często mieszając, 2 do 3 minut.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i ziemniaki; wymieszać do herbu.
Dodać śmietanę i posypać solą i pieprzem. Gotuj dopogotowane ziemniaki są podgrzewane i brązowew plamkach, często mieszając, około 6 minut.Doprawić do smaku solą i pepper.DO naprzód: można wykonać 1 godzinę naprzód.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych heavy large ovenproof skillet over highheat.
Dodaj stek i gotuj, aż spód się rozwinie, około 2 minut. Przekręcić stek nad; przenieść do piekarnika i smażyć, aż ugotowaćdo pożądanej doneness, około 7 minut formedium-rzadkie.
Przenieść na powierzchnię roboczą; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Tymczasem rewarm karczochepotatohash delikatnie na średnim ogniu.Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Cienko pokroić steakcrosswise. Podziel stek i hash międzyplates.
Skropić trochę aioli nad stekiem.
Podawać, mijając Pozostałe aioli obok.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.