Stek z flanki z ciepłymi marokańskimi przyprawami

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek Flank z ciepłymi marokańskimi przyprawami może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, cukier, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek z flanki z ciepłymi marokańskimi przyprawami, Grillowany stek Ras El Hanout z marokańską sałatką z marchwi, oraz Pieczony stek z polewą z ciepłych pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklance miary, ubij razem oliwę z oliwek, ocet, imbir, czosnek, sól, cynamon, kolendra, papryka, cukier, kminek, pieprz i cayenne. Wypłukać stek i osuszyć; włożyć do 1-galonowej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Wlać wszystko, ale około 3/4 szklanki marynaty (z wyjątkiem pozostałych do grillowanego bakłażana i sałatki z papryki); uszczelnić worek i włączyć do płaszcza mięsa dobrze. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Wyciągnij stek z marynaty (wyrzuć zużytą marynatę) i połóż na dobrze naoliwionym grillu nad solidnym łożem średnio gorących węgli lub średnio gorących na grillu gazowym (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej poziomu grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować stek, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje z obu stron i nadal różowy w środku (średnio rzadkie; pokroić do testu), w sumie 10 do 12 minut.
Przelej stek na talerz lub obramowaną deskę i pozostaw 5 minut. Następnie pokroić w poprzek ziarna na cienkie, skośne plastry.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon.
![Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.]()
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
The Merlot fills the mouth with smooth cherry, raspberry and plum flavors along with hints of earth and spice in the toasty vanilla finish. Full-bodied, yet approachable, with a good balance of acid and tannins. Pair with anything from grilled salmon, pork tenderloin, barbequed chicken and ribs to Thai red curry or Moroccan tagine.