Stek z flanki Adobo z letnim smakiem kukurydzy i pomidorów
Stek z flanki Adobo z letnim smakiem kukurydzy i pomidorów może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 265 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jeśli masz ziarna kukurydzy, ząbek czosnku, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek z polędwicy kukurydziano-pomidorowej i grillowanym pieczywem czosnkowym, Pieczony stek z flanki z pomidorowo-Scallion Relish, oraz Grillowany stek z sałatką z kukurydzy, pomidorów i szparagów.
Instrukcje
Aby przygotować stek, gotować pierwsze 3 składniki w małej patelni nonstick na średnim ogniu przez 45 sekund lub do tosty.
Umieścić mieszaninę pieprzu w przyprawie lub młynku do kawy; proces aż drobno zmielone.
Usuń 1 chile z puszki; rezerwy pozostałe chiles i sos do innego użytku.
Umieścić mieszankę pieprzu, chile, 2 łyżki octu, i następne 4 składniki (ocet przez czosnek) w blenderze; proces aż gładkie, skrobanie boki od czasu do czasu.
Połącz mieszaninę octu i stek w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i marynować w lodówce 24 godziny.
Wyjąć z worka; wyrzucić marynatę.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść stek na grillu lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie plasterki.
Aby przygotować smakołyk, podgrzej dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę; saute 5 minut lub aż lekko rumiane.
Zdjąć z ognia; wymieszać pomidory i pozostałe składniki z wyjątkiem liści tymianku.
W razie potrzeby udekoruj tymiankiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.