Stek z dodatkiem przypraw z frytkami czosnkowymi

Stek z dodatkiem przypraw z frytkami czosnkowymi
Przyprawiony stek z szybkimi frytkami czosnkowymi może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 886 kalorii. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 2,37 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz olej roślinny, przyprawa rub, ząbki czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek w paski z przyprawami, Stek z flanki z przyprawami, oraz The Ultimate Spice-Rubbed Rib Steak.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać 1 calowy olej w ciężkim garnku 4-do 5-quart na dużym ogniu, aż zarejestruje 191° na termometrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
3
Podczas gdy olej się nagrzewa, steki osuszamy, a następnie pocieramy przyprawami (i solą, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
StekStek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Podgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, następnie sear steki, obracając się raz szczypcami, aż dobrze rumiane, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
5
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz 10 minut na średnio rzadkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
6
Sprawdź olej podczas smażenia steki, a gdy rejestry 191°, rozpocząć smażenie frytki w 2 partiach (dodać frytki ostrożnie; mogą mieć kryształy lodu, które mogą powodować rozpryski), mieszając od czasu do czasu, aż złoty i ostry, 4 do 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
StekStek
LódLód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Frytki przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, osuszyć i doprawić solą i pieprzem na gorąco. Powrót oleju do 191° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FrytkiFrytki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Wyłączyć ogień pod garnkiem, następnie dodać czosnek i smażyć na blady złoty, 30 sekund do 1 minuty, i przenieść łyżką szczelinową do ręczników papierowych. Wrzucić frytki z czosnkiem w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
9
Przenieść stek do deski do krojenia i odstawić 5 minut. Stek pokroić w plasterki i podawać z frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn