Stek z cebulą-kompot daktylowy

Stek z cebulą-kompot daktylowy
Stek z cebulowo-daktylowym kompot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz garam masala, mieloną kawę, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj sałatka szpinakowa z cebulą stekową i daktylowymi kebabami z serem pomarańczowym i pleśniowym, Kompot z dyni, daktyli i cytryny, oraz Kompot pomarańczowy z Daktylem-Orzech włoski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do rub: w małej misce, wymieszać razem składniki rub, upewniając się, aby wygładzić wszelkie brązowe bryłki cukru. Następnie wlać połowę mieszanki na 1 stronę steku bocznego i wmasować w mięso. Stek obrócić, drugą połowę polać mięsem i wmasować. Odstawić na blacie do 2 godzin do marynowania. Można również marynować mięso na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Nuggetsy Z KurczakaNuggetsy Z Kurczaka
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na bardzo dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej się połyskuje (nie pali), dodaj cebulę, szczyptę soli i wymieszaj, aby pokryć olejem. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmieni kolor na głęboki karmel, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Gdy cebula jest karmelizowana, dodaj daktyle, ocet i wodę. Wymieszać i gotować pod przykryciem przez kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
DaktyleDaktyle
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Złożyć ręcznik papierowy w 4, wlać na niego trochę oleju roślinnego lub rzepakowego i wytrzeć patelnię grillową.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
5
Gdy patelnia grillowa jest ładna i gorąca(olej lekko dymiący), Wrzuć przetarte mięso. Powinien skwierczeć przy kontakcie-Jeśli nie, twoja patelnia nie była wystarczająco gorąca. W ten sposób zapewnisz miłą skórkę na steku! Po 5 minutach z 1 strony przerzucamy stek i gotujemy kolejne 4 do
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Sprawdź temperaturę; lubię mój stek flanki zrobione średnio rzadkie, więc ściągam go jak tylko termometr zarejestrować 125 stopni F. pociągnij na deskę do krojenia, i namiot z folią; pozwól mięso odpocząć na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Pokrój stek cienko na ziarnie na nastawieniu; jeśli nie, twój cenny stek nie będzie niesamowicie delikatny i głęboko niesatysfakcjonujący!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
8
Podawać z łyżką kompot cebulowego na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn