Stek z antrykotu z sosem BBQ balsamicznym

Stek z antrykotu z sosem BBQ balsamicznym
Stek z antrykotu z sosem balsamicznym BBQ to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1149 kalorii , 65 g białka i 51 g tłuszczu . Za 7,9 dolara za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup proszek chili ancho, sos worcestershire, bagietkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 57 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 89% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Stek z antrykotu w sosie grzybowym , Stek z antrykotu z sosem chimichurri i Azjatycki stek z antrykotu .

Instrukcje

1
Zobacz jak wykonać ten przepis.
2
Wlej ocet balsamiczny do małego rondla i zagotuj na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż ocet zredukuje się do 1 szklanki. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Rozgrzej 2 łyżki oleju na średnio-wysokim ogniu w średniej wielkości rondlu o grubym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie, przez 3–4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Dodaj ketchup i wodę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodaj zredukowany ocet i pozostałe składniki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje. Zmiksuj blenderem ręcznym na gładką masę i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
8
Przelej do miski i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Sos można przechowywać w lodówce przez tydzień, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Posmaruj stek z antrykotu pozostałymi 2 łyżkami oliwy i obficie dopraw solą i pieprzem. Grilluj na złoty kolor z jednej strony, około 4 minut, odwróć i grilluj, aż druga strona będzie złocistobrązowa, około 4 minut. Przenieś na chłodniejszą część grilla, z dala od bezpośredniego źródła ciepła. Polej sosem i obracaj jeszcze kilka razy, aż do uzyskania średnio wysmażonego mięsa, około 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z FlankiStek Z Flanki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Zdjąć z grilla i przełożyć na deskę do krojenia, luźno przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
12
Pozostawić na 10 minut, a następnie pokroić w poprzek włókien na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
13
Połóż chleb na grillu, posmaruj oliwą z oliwek z obu stron i dopraw solą i pieprzem. Zgrilluj chleb, a następnie zdejmij z grilla. Posyp wierzch grubą warstwą startego sera Monterey Jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
4 średnie Pomidory Pokrojone W Kawałki4 średnie Pomidory Pokrojone W Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Połóż kromki chleba na kawałku folii aluminiowej i włóż je z powrotem na grill, aby ser się roztopił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 średnie Pomidory Pokrojone W Kawałki4 średnie Pomidory Pokrojone W Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Przenieść na półmisek.
16
Ułóż plastry steku na chlebie i przed podaniem udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
4 średnie Pomidory Pokrojone W Kawałki4 średnie Pomidory Pokrojone W Kawałki

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli7651 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)4Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1chipotle z puszki chile w adobo, posiekanechipotle z puszki chile w adobo, posiekane2Spód: okruszki z herbatników graham(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)12 łyżeczki czosnku w proszkuczubata łyżka musztardy Dijonczubata łyżka musztardy Dijon907papryka habanerostek z flankistek z flanki1Bagietka francuska w plasterkachBagietka francuska w plasterkach3goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki12 łyżeczki czosnku w proszku4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej113papryka habanerotarty ser Monterey jacktarty ser Monterey jack4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1( bakłażany)Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody12 łyżeczki czosnku w proszku1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1szczyptaSzczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, plus więcej do przyprawSzczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, plus więcej do przypraw4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiSzalotki w plastrach, do dekoracjiSzalotki w plastrach, do dekoracji791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm12 łyżeczki czosnku w proszkuSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn