Stek w spódnicy z cytryną i Chili-pieczone ziemniaki

Stek ze spódnicy z cytryną i ziemniakami prażonymi Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 495 kalorii, 41g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.4 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, młode ziemniaki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek z pieczonych ziemniaków i cytryny, Grillowany Stek Ziołowy Z Ziemniakami Cytrynowo-Feta, oraz Stek w spódnicy z chrupiącymi ziemniakami czosnkowymi.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425 F.
W średniej misce wymieszać ziemniaki, olej, chili w proszku, 1 łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i tymianek.
Przenieść do patelni i gotować, mieszając raz, aż chrupiące i złocisty, o 40 protokół.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika, przenieś na pojedyncze talerze i wytrzyj patelnię do czysta.
Brojler na ciepło. Stek przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Umieścić na czystej patelni do pieczenia. Dusić stek do pożądanej doneness, 3 do 4 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 5 minut przed krojeniem.
Podawać z ziemniakami i ćwiartkami cytryny. Ulepszenie: Skirt steak to szybko gotowany, niedrogi kawałek wołowiny. Jeśli wolisz grubszy, szczuplejszy kawałek, spróbuj bez kości rib eye lub strip steak i dodaj 2 do 3 minut czasu gotowania na stronę.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.