Stek w paski z japońskim sosem do maczania

Stek w paski z japońskim sosem do maczania
Strip stek z japońskim sosem zanurzeniowym jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 281 kalorii, 23G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rozmaryn plus liście, daikon, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, Japońska Okruchowa Wieprzowina Z Sosem Do Maczania, oraz Tuńczyk Z Sezamem W Sosie Japońskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Umieść gałązki rozmarynu i tymianku na talerzu i kuchenka mikrofalowa na wysokiej, aż kruche, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Steki natrzeć olejem, doprawić solą i pieprzem, posypać ziołami, delikatnie rozgniatając i naciskając do przylgnięcia. Steki z grilla do pożądanej doneness, około 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
ZiołaZioła
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Pozwól odpocząć 5 minut.
5
W międzyczasie wymieszaj ponzu, marchewkę i daikon w małej misce. Top steki z rozmarynem i liśćmi tymianku; podawać z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
TymianekTymianek
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W porcji: 440 kalorii, 29 g tłuszczu, 0 g błonnika
7
Bon Appétit

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn