Stek Szwajcarski Z Pieca Ziemniaczanego
Potato-Topped oven Swiss Steak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do valentin day. Mieszanka sosu wołowego, woda, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Spróbuj Stek Szwajcarski Z Pieca Ziemniaczanego, Stek Szwajcarski Z Piekarnika, oraz Karen ' s Swiss Steak (kuchenka, garnek Crock lub piekarnik) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°. w ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia, ułóż wołowinę w jednej warstwie. Wierzch z marchewką i cebulą.
W średniej misce, wymieszać pomidory i sos; łyżka na wołowinę i warzywa. Przykryć folią; piec 2 godziny.
W rondlu 3-ćwiartkowym ugotuj ziemniaki zgodnie z zaleceniami na torebce, używając wody, mleka i masła. Mieszać w jajku, aż dobrze wymieszane.
Wyjąć naczynie do pieczenia z piekarnika. Odkryj; łyżka mieszanki ziemniaków na gorącej mieszanki mięsa. Powrót do piekarnika; piec odkryte 15 do 20 minut dłużej lub do ziemniaków są ustawione.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.