Stek szwajcarski dla dwojga
Swiss Steak for Two zajmuje około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 512 kalorii , 38 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Za 4,37 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 2 osób. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Ten przepis z Taste of Home wymaga steka wołowego, pomidorów w puszce, cebuli i papryki. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Wypróbuj Chłodzona szwajcarska owsianka , Grillowana szynka i kanapka szwajcarska oraz Szynka i szwajcarska panini z pieczarkami i jarmużem, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W zamykanym woreczku foliowym wymieszaj mąkę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Pokrój stek na dwie części, włóż do woreczka i potrząśnij, aby pokryć go woreczkiem.
Na patelni, na średnim ogniu, zrumień stek na oleju.
Dodaj pomidory. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
Dodaj zieloną paprykę, cebulę i resztę soli. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, około 30 minut.