Stek Szwajcarski
Szwajcarski stek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 45g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,96 zł za porcję. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, bulion wołowy, czosnek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 63 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Stek Szwajcarski, oraz Stek Szwajcarski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Mięso z ziarnem pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Umieść mąkę na patelni. Pogłębiać kawałki mięsa po obu stronach w mieszaninie mąki. Zmiękcz mięso za pomocą urządzenia igłującego, aż każdy kawałek ma grubość 1/4 cala. Pogłębić plastry po obu stronach jeszcze raz i odstawić.
Dodaj tyle kapie z boczku lub oleju roślinnego, aby po prostu pokryć dno 4 do 5-quart holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu. Gdy olej zacznie migotać, dodaj steki do patelni, uważając, aby nie przeludnić. Gotować na złoty kolor z obu stron, około 2 minut na stronę.
Usuń steki na talerz i powtarzać, aż wszystkie steki zostały rumiane.
Usuń Ostatnie steki z garnka i dodaj cebulę, czosnek i seler.
Saute przez 1 do 2 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj, aby połączyć. Następnie dodaj pomidory, papryka, oregano, sos Worcestershire i bulion wołowy i wymieszać, aby połączyć. Wróć mięso do garnka, zanurzając je w cieczy. Przykryj garnek i umieść go w piekarniku na środkowym stojaku. Gotować przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż mięso będzie miękkie i rozpada.