Stek smażony z kurczaka z piwem i sosem Bourbon

Smażony stek z kurczaka z piwem i sosem Bourbon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Jest idealny do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, bourbon, olej arachidowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Chicken-Fried Steak & Gravy, oraz Stek z kurczaka smażony z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 79°. doprawić stek ze wszystkich stron solą i czarnym pieprzem i odstawić. W płytkim naczyniu połączyć jajka i 1/2 szklanki mleka. W innym płytkim naczyniu, połączyć mąkę, 1/2 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka czarnego pieprzu, i cayenne. Pracując partiami, pogłębiaj mięso w mieszaninie mąki, następnie w mieszaninie jaj i ponownie w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar mąki lub płukania jaj.
Połóż powlekane kawałki mięsa na stojaku z drutu. Rezerwa wszelkie dodatkowe mąki do wykorzystania w zagęszczaniu sosu.
Dodaj wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno dużej żeliwnej patelni, holenderski piekarnik lub płaski Wok o 1/2 cala.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do połysku. Ostrożnie dodaj tylko tyle powlekanego steku, aby pojedyncza warstwa na dnie patelni. Gotować na złoty kolor i chrupiące ze wszystkich stron, o 1 do 2 minut na stronie.
Podsmażone steki przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i natychmiast doprawić solą. Powtarzaj, aż cały stek zostanie ugotowany. Utrzymuj ciepło w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Wylać cały smar z patelni i do pojemnika żaroodpornego. Powrót 1 łyżka smaru do patelni i zmniejszyć ciepło do niskiego.
Dodaj 1 łyżkę zarezerwowanej mąki na patelni i trzepaczką do połączenia. Wymieszać z bourbonem, piwem, pozostałym 1 szklanką mleka i tymiankiem i zwiększyć ogień do wysokiej. Kontynuuj ubijanie, aż sos się zagotuje. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i nadal gotować, aż sos zgęstnieje, o 5 Więcej minut. Jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty dla Twoich potrzeb, możesz w razie potrzeby ubić więcej mąki. Doprawić sosem z dodatkiem soli i pieprzu i przełożyć do małego naczynia.
SOS podawać wraz z kurczaka smażone nuggetsy stek.