Stek Quesadillas z pieczonym Tomatillo i salsą jabłkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj steków Quesadillas z pieczonym Tomatillo i Salsanem jabłkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1174 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,58 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, tortille z mąki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj QUESADILLAS Z Pieczonej Kukurydzy Z Salsą Tomatillo, Pieczone jabłko i Salsa Tomatillo, oraz Pieczony Tomatillo i Salsa jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Stek umieścić w szklanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
3
Posyp stek z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Odstawić co najmniej 15 minut i do 1 godziny, aby zmiękczyć, obracając stek od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
5
Rozgrzać olej w dużej, ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj stek i saute do pożądanej doneness, o 3 minut na stronie na rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
7
Przełożyć stek na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Pozwól odpocząć 5 minut. Pokroić cienko w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
9
Umieść 4 tortille na patelni z sokami na patelni i podgrzej na średnim ogniu, pracując partiami, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Umieść 1/2 szklanki sera na górze każdego z nich i góry z 4 uncji plasterków mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Umieść pozostałe 4 tortille na górze. Gotować, aż ser zacznie się topić, o 2 protokół. Flip i gotować, aż złoty i ser topi się, kolejne 2 protokół z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
12
Usuń quesadillas z patelni. Obierz quesadillę i łyżkę około 1/2 szklanki pieczonego Tomatillo i salsy jabłkowej na wierzchu. Zamknąć quesadillę i pokroić w ćwiartki.
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
15
Umieścić pomidory, jabłka, czosnek, cebula i jalapenos na blasze do pieczenia. Wymieszać z oliwą z oliwek, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu i smażyć, aż Tomatillo zmiękną i lekko zwęglone, o 20 protokół. Czosnek obrać. Wszystkie składniki przecedzić w blenderze, aż będą gładkie. Doprawić solą i pieprzem. Sprawia, że 3 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Takie Jak Pestki Dyni
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
17
W dużej misce, miejsce awokado, pomidory, cebula, kolendra, serrano, sok z cytryny, i sól, do smaku. Mieszać delikatnie, aż dobrze połączone.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.