Stek Grillowany Klonowo-Musztardowy
Klonowo-Musztardowy stek pieczony jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 520 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, syrop klonowy, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Z Szynki Klonowej Musztardowej, Grillowany Stek Z Szynki Klonowo-Musztardowej, oraz Pieczona Podeszwa Z Musztardą I Tymiankiem.
Instrukcje
Umieścić pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni, i piec, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub aż tosty i pachnące.
Ubijamy razem syrop i 3 kolejne składniki; usuwamy i rezerwujemy połowę mieszaniny syropu.
Dodaj pozostałą połowę mieszanki do dużego, płytkiego naczynia lub plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Trim stek, jeśli to konieczne, i dodać do naczynia lub zip-top plastikową torbę zamrażarki, obracając się płaszcz. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając raz po 4 godzinach.
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Stek posypać solą i pieprzem.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Gotować zarezerwowane połowę marynaty w małym rondlu na średnim ogniu 10 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Umieść stek na lekko nasmarowanym stojaku z drutu w wytrzymałej patelni z galaretką wyłożonej folią aluminiową. Broil 6 cali od ciepła 8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z piekarnika; odstawić na 5 minut przed krojeniem. SOS łyżka na stek, i top z tosty pekan i ser pleśniowy.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.