Stek Grecki Pitas
Przepis Grecki stek Pitas może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pitas, ocet winny, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Stek Grecki Pitas, Grecki stek i Pesto Sałatka Pitas, oraz Grecki stek Pitas z sosem koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj stek do torby. Marynować 3 minuty, obracając raz.
Wyjąć stek z worka; wyrzucić marynatę.
Stek posypać 1/4 łyżeczki soli.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj stek; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanej doneness.
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Przywrócić patelnię do temperatury.
Dodaj sok, czosnek, i szpinak; smażyć 1 minutę.
Zdjąć z ognia; dodać pozostałą sól.
Łyżka 2 łyżki mieszanki szpinaku w każdej połowie pita.
Umieść 1 łyżkę cebuli, 3 plastry ogórka i 1 1/2 uncji steku w każdej połowie pita; posypać 1 łyżkę sera w każdej połowie pita.
Połącz 1 szklankę wypłukanej i odsączonej ciecierzycy z puszki, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżkę tahini (prażona pasta z nasion sezamu), 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki zmielonej czerwonej papryki w robocie kuchennym; proces do dobrze wymieszane. Stopniowo dodawać 3 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin; proces do gładkiej.
Podawać z plasterkami czerwonej papryki i marchewką.