Stek Cerveza

Stek Cerveza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 779 kalorii, 51g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz paprykę, sól i pieprz, świeżo liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cerveza Margaritas, Skrzydełka z kurczaka w Cervezie, oraz Guisado a la Cerveza (polędwica wołowa i gulasz piwny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W zamykanej plastikowej torbie połącz cebulę, czosnek, sok z cytryny, piwo, ocet i przyprawę chili. Masuj plecy, aby wymieszać składniki.
Włożyć stek do worka, wycisnąć powietrze i zapieczętować. Marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc, ale nie dłużej niż 18 godzin.
Ustaw grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Ruszt olejowy, gdy jest gotowy do rozpoczęcia grillowania.
Steki pozostaw w temperaturze pokojowej przez 20 do 30 minut przed grillowaniem.
Umieść na gorącym, naoliwionym grillu i gotuj 4 minuty z boku na średnio rzadkie (145 Stopni F).
Wlać marynatę do dużej patelni na średnim ogniu. Zmniejsz o połowę lub do zgęstnienia, około 10 do 15 minut
Przenieś steki na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut przed cięciem. Stek pokroić na ziarno i podawać z pikantną sałatką ryżową i zredukowaną marynatą.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w średnim garnku z sosem.
Dodać czosnek, i ryż i saute przez 2 minut, aż ryż jest tosty.
Dodać 2 1/4 szklanki wody, przyprawy chili i doprawić szczyptą soli i pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wyjąć do blachy do pieczenia i ostudzić.
W dużej misce połączyć cebulę, żółty pieprz, schłodzony ryż, fasola, ocet i kolendra.
Dobrze wymieszać i podawać ze stekiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.