Stek Balsamiczny-Marynowany

Stek Balsamiczny-Marynowany
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj marynowanego Balsamicznie steka Flank. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 182 kalorie, 24g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, rozmarynu, stek z flanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek balsamiczny i marynowany w Dijon, Balsamiczny-marynowany Grillowany stek z papryką, oraz Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz ocet, cukier, rozmaryn i 1 1/2 łyżeczki. sól w woreczku ziplock.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
OcetOcet
CukierCukier
SólSól
2
Dodaj stek do worka, zapieczętuj i obróć worek kilka razy, aby pokryć mięso marynatą. Przechowywać w lodówce 20 minut, obracając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
MięsoMięso
3
Rozgrzej grill gazowy do wysokiej przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć stek z marynaty i posypać obie strony solą i pieprzem. Wyrzucić marynatę. Grilluj stek przez 4 do 6 minut, odwróć się i kontynuuj grillowanie, aż skończysz, 3 do 4 minut więcej dla średnio rzadkich, w zależności od grubości mięsa i ciepła grilla. (Alternatywnie grilluj partiami na lekko naoliwionej patelni grillowej na średnim ogniu na piecu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiecPiec
5
Przenieś stek na deskę do krojenia, namiot luźno z folią i odstaw na 5 minut przed krojeniem i podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn