Staromodne Pierogi Z Rodzynkami Jabłkowymi

Staromodne Pierogi Z Rodzynkami Jabłkowymi
Staromodne pierogi z rodzynkami jabłkowymi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 647 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, sól, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Staromodne Pierogi Z Rodzynkami Jabłkowymi, Staromodne Pierogi Z Jabłkami, oraz New Fashioned Apple and Raisin Slaw.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia.
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i 3 łyżki cukru granulowanego przesiać do miski. Zmiksować na maśle i skracać blenderem do ciast lub opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj 1/2 szklanki mleka i mieszaj widelcem, aż mieszanina zostanie zwilżona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
4
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagniatać 7 do 8 razy lub do momentu, aż powstanie miękkie ciasto (nie przepracuj ciasta, bo pierogi będą twarde).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Rozwałkuj ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni wałkiem do ciasta na szorstki prostokąt o wymiarach 16 na 11 cali (o grubości około 3/4 cala). Przyciąć do prostokąta o wymiarach 15 na 10 cali. Podzielcie ciasto na pół wzdłuż, a następnie pokrójcie na trzy części w poprzek (tworząc 6 kwadratów).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
1
Podziel wypełnienie między środkami kwadratów. Przynieś wszystkie 4 rogi razem nad wypełnieniem i szczypta razem do uszczelnienia.
2
Przenieść pierogi do dobrze maślane 13 - przez 9-przez 2-calowe ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia i ułóż około 1 cala od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Wymieszać z pozostałą 1/2 łyżką mleka i posypać pozostałą 1/2 łyżką cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MlekoMleko
1
Doprowadzić do wrzenia cydr i brązowy cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CydrCydr
CukierCukier
2
Wlać syrop wokół pierogów, następnie piec pierogi, aż złoty brąz i syrop bulgotnie, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn