Staromodna Krata-Top Szarlotka
Need a deser wegetariański? Staromodna krata-Top Szarlotka może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkowy cukier, masło, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Staromodna Krata-Top Szarlotka, Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, oraz Szarlotka w kratkę.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i skrócić i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodać 6 łyżek wody lodowej i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać w piłkę; podzielić na 2 kawałki. Spłaszczyć każdy na dysk. Owinąć każdy w plastik; schłodzić 2 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Niech ciasto lekko zmięknie przed rozwałkowaniem.)
Umieść stojak w najniższej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Wymieszać pierwsze 6 składników w dużej misce.
Dodać jabłka i wymieszać.
Rozwałkować 1 krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego.
Przenieś do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Wchodzisz krawędź pod, tworząc wysoko stojącą obręcz; crimp.
Rozwałkować drugi krążek ciasta na powierzchni mąki do 13-calowej rundy.
Pokrój na dwanaście pasków o szerokości 1 cala. Ułóż 6 pasków w poprzek ciasta. Uformuj kratę, układając 6 pasków po przekątnej na pierwszych paskach. Delikatnie wcisnąć końce do krawędzi skorupy.
Szczotka siatka z mlekiem.
Posypać lekko dodatkowym cukrem.
Piec ciasto 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. kontynuuj pieczenie, aż soki staną się gęste, a skorupa będzie głęboko złocista, pokrywając krawędzie folią, jeśli zbyt szybko się brązowieją, około 1 godziny 20 minut. Schłodzić na stojaku 1 godzinę. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.