Stalówka Kakaowa Frappe
Stalówka kakaowa Frappe to bezglutenowe i wegetariańskie napój. Ten przepis służy 4. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz do 70% słodko-gorzkiej czekolady, cukru, wody i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Weight Watchers Friendly Coconut Hot Cocoa z okazji Narodowego Dnia kakao, Pumpkin Pie Frappe / Pumpkin and Cream Frappe, oraz Ciasto kakaowo-marchewkowe z kruszonką kakaową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pulse stalówki kakao w młynku do przypraw 3 do 4 razy, aż stalówki są grubo posiekane.
Umieść stalówki w 1-kwartowej miarce bezpiecznej dla mikrofali i dodaj 16 uncji mleka. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 3 do 4 minut lub aż mleko osiągnie 160 stopni F. strome w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
W międzyczasie połącz czekoladę, cukier, wodę i sól w karafce 1-litrowej prasy francuskiej. Odstawić.
Po namoczeniu, zawróć mieszaninę stalówki do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj na wysokościach przez 2 minuty, aż się uspokoi lub osiągnie 185 stopni F. odcedzić gorącą stalówkę przez sitko o drobnej siatce do karafki z prasą francuską. Odstawić na 1 minutę, a następnie wymieszać, aby połączyć czekoladę z mlekiem. Pompuj tłok prasy francuskiej 10 do 15 razy, aby spienić i napowietrzyć.
Wlać mieszaninę do Standardowej tacy na kostki lodu i zamrozić do stałej, 3 do 4 godzin lub na noc.
Połącz mrożone kostki gorącej czekolady z 4 uncji mleka, pół i pół lub kawy w blenderze i zmiksować na gładką.