Squink Risotto

Squink Risotto
Squink Risotto może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 27g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $6.0 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka pieprzu, saszetki kałamarnicy atramentu, szalotki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Squink Risotto, Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, oraz Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp).

Instrukcje

1
Powiedziałem, że zwykle używam białego wina lub wytrawnego białego wermutu w risotto, ale muszę przyznać, że przepisy tutaj nie wydają się tego znieść. Z tym też mam wymówkę: chodzi o to, że to risotto jest czarne, przyciemnione atramentem kałamarnicy (mrugnięcie mojego tytułu) i nie miałem ochoty zmniejszać jego wpływu za pomocą bladego białego wina. Ale to nie jest tylko kwestia koloru: atrament squid jest tak bogaty, o zawrotnym smaku, że nic mniej niż solidna czerwień by się temu przeciwstawiła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
WermutWermut
KałamarnicaKałamarnica
2
Tak dziwne, jak to może brzmieć tak egzotyczne danie, może to nawet przekazać muster jako gotowości storecupboard. Ryż, bulion i atrament kałamarnicy (jest w saszetkach, z dobrego sklepu rybnego lub włoskich delikatesów lub źródła online) można łatwo przechowywać. Zaznaczyłem polewę z kałamarnicą jako opcjonalną, ale nawet ta może mieszkać w zamrażarce przez kilka miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KałamarnicaKałamarnica
RyżRyż
3
Chociaż jestem bardziej niż szczęśliwy, aby jeść to zwykły czarny, nie mogę pomóc uczucie pocieszony przez jaunty Tricolore ozdoby świadczone przez pierścienie kałamarnicy, czerwony pieprz chile i pietruszka. Nie to, że mnie wiwatują, jest celem tak pięknego, ponurego Dania, idealnego posiłku na randkę Dla gotów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KałamarnicaKałamarnica
DaktyleDaktyle
4
Pokrój kalmary (jeśli używasz) na cienkie pierścienie i odstaw na bok, gdy przejdziesz do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
5
Podgrzać bulion do prawie wrzenia i utrzymywać bulion ciepły w rondlu na najniższym ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużym rondlu na bazie ciężkiej i zmiękczyć pokrojone szalotki przez 2 minuty na małym ogniu. Mieszaj i nie pozwól im się spalić. Zetrzyj czosnek i podgrzej ogień. Wrzucić ryż i włączyć go w oleju i tak jest slicked i lśniące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wlać czerwone Wino i niech bańka się na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
RyżRyż
8
Nosząc jednorazowe rękawiczki winylowe, włóż atrament do kałamarnicy i ostrożnie zanurz wyciśnięte saszetki w oddzielnej patelni gorącego bulionu, aby usunąć pozostały atrament. Następnie dodajemy i dodajemy do ryżu garści gorącego bulionu, pozwalając na wchłonięcie jednej chochli przed dodaniem kolejnej, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KałamarnicaKałamarnica
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Kiedy ryż ma 15 minut, możesz być mniej wytrwały na froncie mieszania i dostać się do kałamarnicy, jeśli używasz tego. Na patelni, ciepła 2 łyżeczki oliwy z oliwek i chile, aż skwierczeć, następnie dodać pierścienie kałamarnicy i gotować, mieszając lub potrząsając patelni trochę, przez 3 protokół. Doprawić mielonym pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Papryka ChiliPapryka Chili
KałamarnicaKałamarnica
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
W tym czasie czarne risotto powinno być gotowe, więc podziel je między rozgrzane płytkie miski lub talerze, top z chile i kalmary, jeśli używasz, i rozsypać pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Papryka ChiliPapryka Chili
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia62
Magazyn