Spotkajmy się z tajskimi krewetkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu azjatyckich przepisów, więc spróbujmy razem tajskich krewetek. Jedna porcja zawiera 384 kalorii, 40g białka, oraz 19g tłuszczu. Za 5,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 103 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś imbir, ząbek czosnku, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Z łyżką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Spotkajmy się z tajskimi krewetkami, Tajskie Krewetki, oraz Tajskie Krewetki.
Instrukcje
Posyp krewetki solą, pieprzem i 1 łyżką soku z limonki.
Na dużej patelni podsmaż szalotkę, imbir i czosnek na oleju przez 1 minutę.
Dodaj krewetki; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Wyjmij łyżką cedzakową i odstaw na bok.
Na patelnię dodaj pomidory, pieczarki, bulion, mleko kokosowe, curry, płatki pieprzu i pozostały sok z limonki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 8-10 minut lub do miękkości grzybów i lekkiego zmniejszenia sosu, od czasu do czasu mieszając.
Udekoruj orzechami nerkowca i kolendrą.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut]()
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznurek na złotym tle. Owocowy nos i pyszny, trwały smak cukru jęczmiennego i brioche. Bardzo żywe wino, które jest bardzo wszechstronne. To jasny, niefrasobliwy Szampan na każdą imprezę!Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami wieprzowymi, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami.Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir