Split Pea - szpinak Dal z kalafiorem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz różyczki kalafiora, mieloną kolendrę, groszek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Grochowo-Kalafiorowa, Curry Grochówka z kalafiorem, oraz Włoski gulasz Grochowy z kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć 2 1/2 szklanki wody, groch, i liść laurowy w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i dusić, częściowo pokryte, 50 minut lub do przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj 1 szklankę wody, kalafior i sól, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 minut lub aż kalafior jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Woda
Sól
3
Usunąć z ognia; wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
4
Rozgrzać masło i olej na małej patelni na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
Cebula
6
Dodaj kminek i następne 5 składników( kminek przez goździki); gotuj na małym ogniu 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Kminek
7
Dodać mieszankę cebuli do mieszanki grochu. Dusić, odkryte, 15 minut lub aż gruby. Wymieszać ze szpinakiem; gotować 3 minuty lub aż szpinak zwiędnie.