Spiżarnia Puttanesca
Przepis spiżarnia Puttanescan jest gotowy w około 21 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,41 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Mieszanka oliwek kalamatan, spaghetti, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 54 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Spiżarnia Puttanesca, Spiżarnia SOS Puttanesca, oraz Spiżarnia Puttanesca Z Sardynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą. Doprowadzić do wrzenia toczenia na dużym ogniu.
Gdy woda się nagrzeje, wlej oliwę z oliwek do zimnej patelni i wymieszaj czosnek. Włącz ciepło do średnio-niskiego i gotować i mieszać, aż czosnek będzie pachnący i zacznie się zmieniać złoty kolor, 1 do 2 minut. Wymieszać w płatkach czerwonej papryki, oregano, i anchois. Gotować, aż anchois zacznie się rozkładać, o 2 protokół.
Wlać pomidory na patelnię, włączyć ciepło do średnio-wysokiej, i doprowadzić sos do gotować. Użyj tylnej części łyżki, aby rozbić pomidory podczas gotowania. Dusić, aż sos jest zmniejszona i połączone, o 10 protokół.
Tymczasem makaron ugotować we wrzącej wodzie.
Odcedzić, gdy nadal jest bardzo twardy do ukąszenia, około 9 minut. Rezerwy 1/2 szklanki wody makaronu.
Oliwki i kapary wymieszać w sosie; dodać makaron i wrzucić do połączenia.
Wrzucić makaron w sosie, aż makaron jest gotowane przez i dobrze pokryte sosem, o 1 minutę. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, wymieszaj część zarezerwowanej wody z makaronu na cienką.