Spis treści
Dom może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 1112 kalorii. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotki), sok imbirowy,, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Imbirowe Maejakgwa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu.
Instrukcje
Dzień wcześniej chcesz zrobić zupę wonton, obrać i devein krewetki. Jeśli chcesz, aby Twoje krewetki wyglądały w całości, rozwiniesz je bez krojenia, używając wykałaczki włożonej wzdłuż jednej strony żyły,aby wykopać żyłę. Gdy osiągnie szczyt, powinieneś być w stanie wyciągnąć żyłę palcami.
Umieść oczyszczone krewetki w misce i przykryj wystarczająco zimną wodą, aby krewetki były zanurzone.
Dodać węglan potasu i wymieszać. Przykryć i schłodzić overnight.To dodać zdjęcie, dodać muszle krewetek, suszone mintaja, woda, cukier, sól, i sos sojowy do garnka zdjęcie. Trim zielone części szalotki i dodać je do garnka, rezerwując białą część dla wontons.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. Usuń pianę, która unosi się na powierzchnię. Obniż ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu, kontynuując usuwanie piany, gdy się gromadzi. Gotuj, aż bulion będzie bardzo aromatyczny 30-40 minut.Dla wontonów odcedzić i opłukać krewetki wodą. Wysuszyć krewetki off, a następnie pokroić około 3/4 " najgrubszej części każdej krewetki.
Dodać grube kawałki do miski.Użyj noża, aby zmielić końce ogonowe krewetek na masywną pastę.
Dodaj to do oddzielnej małej miski. Drobno zmielić białe części szalotki i dodać 2 łyżeczki do mielonych krewetek, oszczędzając resztę dla later.In miska z mielonych krewetek, dodać 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z sosem ostrygowym, sok imbirowy, i szczypta białego pieprzu.
Dobrze wymieszać do combine.In miska z grubych kawałków krewetek, dodać 1/2 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1/2 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z cukrem, sól, i szczypta białego pieprzu.
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Niech marynować przez 20 minut.Przygotuj małą miskę wody. Aby zrobić wontony, umieść jedną owijkę w dłoni lewej ręki (lub prawej ręki, jeśli jesteś leworęczny).
Dodaj około 1 łyżeczka mielonego nadzienia z krewetek.Top z 1 duży kawałek krewetki, mokre dwie krawędzie owijki i złożyć na pół po przekątnej, aby trójkąt. Uszczelnij górny róg, a następnie idź w dół, uszczelniając boki miski, upewniając się, że w wonton nie ma uwięzionego powietrza. Powtarzaj, aż zabraknie Ci shrimp.To Zakończ zupę, zupę przez duże sito, do płynnej miarki, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej bulionu. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 3 filiżanki. Przecedzić przez bardzo cienkie sito (takie jak sitko do herbaty) do czystego garnka, aby usunąć drobne cząstki. Dostosuj sól do smaku.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, i gotować wontons partiami przez około 2 minut.
Przełożyć do płytkiej miski łyżką szczelinową i wrzucić odrobiną oleju sezamowego, aby nie przywierały.Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jeśli chcesz je al dente, możesz skrócić czas gotowania nawet o 30%.Podziel wontons między 3-4 miseczki, następnie podzielić makaron równomiernie. Top z zastrzeżone mielone szalotki, a następnie w końcu nasze zupy na każdej misce z makaronem wonton.