Spis treści
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj do domu. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 35g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $5.08 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis od Norecipes ma 6 fanów. Jeśli masz malbec, duży seler, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu.
Instrukcje
Na dużej patelni kucharskiej lub holenderskim piekarniku smaż boczek na średnim ogniu, aż większość tłuszczu się roztopi (ale nie, dopóki boczek nie będzie chrupiący).
Wyjąć boczek z rowkiem łyżką do ręcznika papierowego wyłożone płyty do odsączenia. Obficie posolić i pieprzyć udka kurczaka i umieścić na gorącej patelni, skórki w dół. Pozostawić w stanie niezakłóconym przez 6-7 minut lub do momentu, aż skóra będzie złotobrązowa, a następnie odwróć, lekko brązowiejąc na drugiej stronie.
Usuń 2 Tbs tłuszczu z patelni i odstawić w małej misce.
Dodaj cebulę, seler i czosnek i smażyć, aż miękki, skrobanie fond off dnie patelni tak to nie palić. Odgazować patelnię za pomocą koniaku. Pozostaw większość płynu do odparowania, a następnie dodaj czerwone wino, bulion z kurczaka, liść laurowy, tymianek i pastę pomidorową. Powrót boczek i kurczaka na patelnię i obrócić kilka razy, aby upewnić się, że są dobrze pokryte i zanurzone w cieczy. Przykryć pokrywką lekko krzywo (tak, aby para mogła uciec) i gotować na średnim małym ogniu, aż kurczak będzie miękki 35-45 minut.
Dodać 2 Tbs mąki do tłuszczu youve zastrzeżone i mieszać, aż nie ma grudek. Gdy kurczak będzie miękki, przenieś na talerz i namiot z folią.
Dodać grzyby i cebulę na patelnię i podgrzać do średniej temperatury, gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż cebula są gotowane i sos zmniejszył się nieco.
Dodać kilka łyżek sosu do mieszanki tłuszcz / mąka i wymieszać, aby uzyskać zawiesinę.
Dodaj zawiesinę do sosu na patelni po jednej łyżce na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aby upewnić się, że nie ma grudek. Nie podoba mi się mój SOS zbyt gruby, więc zatrzymałem się o 2/3 drogi przez, ale jeśli lubisz bardzo gęsty sos, można dodać wszystkie zasmażki. Sól i pieprz do smaku, następnie dodaj czekoladę i energicznie wymieszaj, aby stopić czekoladę w duszonym płynie. Kurczaka odstawić do garnka, podgrzać i zalać sosem.
Podawać na puree ziemniaczanym, makaronem jajecznym lub jako gulasz z chrupiącą bagietką. Talerz Choc au Vin i posypać trochę wędzonej soli morskiej i pietruszki na wierzchu do dekoracji.