Spirale z cukinii z sosem ze świeżych warzyw
Spirale z cukinii ze świeżym sosem warzywnym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 1,41 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz letnie squashes, bakłażan, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Lazania ze świeżymi warzywami ze szpinakiem i cukinią, Schłodzona zupa z cukinii z salsą ze świeżych warzyw, oraz Herbed Cukinia Spirale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry w dużym durszlaku w jednej warstwie i lekko Posol je. Odwróć je i posolić drugą stronę. Ustawić durszlak na talerzu i odstawić na około pół godziny. To wyciągnie gorycz z bakłażana. (Możesz pominąć ten krok, jeśli nie znajdziesz bakłażana gorzkiego.) Po pół godzinie opłucz bakłażana i posiekaj go w kostkę 1/2 cala.
Podgrzać duży nieprzywierający rondel i dodać cebulę i 2 łyżki wody. Gotować, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, a następnie dodać bakłażan i trochę więcej wody. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 8 minut, aż bakłażan zostanie w większości ugotowany.
Dodaj squash, papryka, i czosnek, i nadal gotować i mieszać przez 3 więcej minut.
Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem świeżej bazylii. Przykryć i gotować na niskim, aż wszystkie smaki się zmieszały, o 10 protokół.
Dodaj bazylii i gotować przez kilka minut.
Podawać na cukinii "makaron" lub pełnoziarniste rotini.