Spinaci (szpinak) alla Padella (patelnia)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Spinaci (szpinak) alla Padella (patelnia). Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 193 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, sól koszerna i pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Tagliatelle con Spinaci e Funghi, oraz Kalmary w Padelli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 1 galon wody do wrzenia w dużym garnku z 2 1/2 łyżki koszernej soli.
Dodaj szpinak, spychając go do wody skimmerem i natychmiast wyjmij go do miski z lodowatą wodą.
Szpinak po ostygnięciu odsączyć (nie zostawiać go zbyt długo) i wycisnąć wodę. Szpinak podzielić na 4 części i kompresować w kulkę (każda kulka będzie o
1 filiżanka i można je zapakować w plastik i schłodzić do jednego dnia).
Pokrój każdą kulkę na pół, a następnie ponownie na pół, aby posiekać szpinak.
Miejsce 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj czosnek do patelni i często potrząsaj patelnią, przez około 1 minutę lub aż czosnek będzie lekko rumiany.
Dodaj szpinak i saute 2 do 3 protokół. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Będzie sucho.
Szpinak wyjąć do miski, posypać odrobiną oliwy z oliwek i udekorować klinami cytrynowymi.
Spróbuj dodać posiekaną sardelę z czosnkiem.
W przypadku kremowanego szpinaku: zastąp masło na połowę oleju i dodaj 1 szklankę ciężkiej śmietany do ubijania podczas gotowania szpinaku.