Speedy Layered Chicken Enchilada Pie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szybkiego warstwowego kurczaka Enchilada Pie. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, tortille z mąki, kukurydzę shoepeg i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, oraz Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 9-calowy okrągły (2-quart) szklane naczynie do pieczenia lub zapiekanka z natryskiem do gotowania.
Wytnij 5 tortilli na pół.
Pozostałe tortille pokroić na 2 1/2-calowe paski.
W dużej misce, wymieszać kurczaka, ryż, 1 szklanka sera, fasola i 1 szklanka sosu enchilada.
Warstwa 4 połówki tortilli na dnie naczynia do pieczenia. Top z 1/4 szklanki sosu enchilada i połowę mieszanki kurczaka. Na wierzchu 2 połówki tortilli; puste miejsca wypełnić 3 paskami tortilli. Łyżka kukurydzy na tortille.
Rozłóż salsę na kukurydzy.
Warstwę z 2 połówek tortilla i 3 paski. Wierzch z pozostałą połową mieszanki kurczaka. Kontynuuj układanie warstw z pozostałymi 2 połówkami tortilli i paskami, sosem enchilada, serem i 2 łyżkami zielonej cebuli.
Piec 35 do 45 minut lub aż mieszanina jest dokładnie podgrzany i ser topi. Fajne 5 minut. Top z kwaśną śmietaną i posiekaną zieloną cebulą.